Microsoft heeft het onderhoud op VB6 stopgezet

Wat te doen met uw bestaande VB6 systemen


Microsoft heeft in 2000 VB.NET ge´ntroduceerd. Veel VB6-programmeurs zijn sindsdien overgestapt op andere talen, waaronder VB.NET en Java. Een van de bezwaren die de (voormalige) VB6-ontwikkelaars tegen VB.NET hebben, is de steile leercurve. VB.NET is in feite een compleet nieuwe taal, waardoor het vrijwel onmogelijk is om VB6-applicaties 1-op-1 over te zetten. Zeker als de huidige VB6 programmatuur slecht gestructureerd is. Hier staat echter tegenover dat de idee van softwareontwikkeling in iedere programmeertaal gelijk is, waardoor het leren van een nieuwe taal over het algemeen niet zo moeilijk is als het doorgronden van programmeerconcepten. Daar komt bij dat VB.NET en andere .NET-talen technologisch gezien beter op de toekomst zijn voorbereid dan VB6.

Microsoft heeft inmiddels de standaardondersteuning voor Visual Basic 6 (VB6) stopgezet. Dit betekent dat er geen kritische updates voor de software zullen worden vrijgegeven en dat het niet langer mogelijk is om gratis ondersteuning te krijgen bij problemen. Beide diensten zal het softwarebedrijf nog drie jaar tegen betaling blijven aanbieden. Een groot aantal van Microsoft VB6 ontwikkelaars zou het echter op prijs stellen als het bedrijf de standaardondersteuning op de huidige wijze zou blijven uitvoeren en de taal zou blijven ontwikkelen naast Visual Basic .NET, de taal die door Microsoft als opvolger is gepositioneerd. Dit is echter een illusie.

U als eigenaar van een of meerdere VB6 applicaties zal dan ook de gevolgen moeten gaan overzien. Zeker als het gaat om grote bedrijven dan betekent dat vaak een groot aantal VB6 projecten dat bij de herziening betrokken is.
Ons eerste advies: Raak niet in paniek.
Er zullen altijd bedrijven blijven die uw oude legacy VB6 systemen tot in de verre toekomst willen blijven onderhouden.

Worstelt u nu met de vraag of u diep moet investeren in een migratie naar .Net of dat u eigenlijk gewoon nog wat jaren gebruik wilt blijven maken van uw dure investering in VB6 programmatuur. Betrek ons dan in die keuze. Vaak is dat goedkoper dan een wilde keuze voor .NET.

Wij hebben al vele jaren VB6 programmatuur in beheer voor grote ondernemingen !!

Zit u ook met dit soort problemen? Maak vrijblijvend een afspraak met ons. U zult verbaasd staan.

Denkt u aan 'outsourcen'. Denkt u dan alleen aan India, Polen, China en dat soort landen. Wellicht is het goedkoper om toch eens een e-mailtje te sturen. Kost niets !!. EMAIL !!


Google

 

 Terug naar bedrijfsvisie